1 oktober: Zeg het met een bloem

1 oktober 2022: Internationale Dag van de Ouderen

Zaterdag 1 oktober staat al lange tijd in het groot op onze kalender aangeduid. Op 1 oktober is het namelijk ‘Internationale Dag van de Ouderen'. Sinds 2018 nemen we bij Accolage opnieuw deel aan de grote actie ‘Zeg het met een bloem’, gecoördineerd door platform Samen Toujours. Onze vrijwilligers trekken over heel Brussel de straat op om kleurrijke bloemen uit te delen aan voorbijgangers. Niet om zelf te houden, maar wel om uit te delen aan een eenzame oudere die in hun buurt woont. Op die manier willen we mensen meer bewust maken van het grote isolement en de eenzaamheid onder ouderen. Het schenken van een bloem geeft vrijwilligers en burgers de kans om hun engagement en betrokkenheid te tonen met een klein en lief gebaar. Een simpele bloem zegt vaak meer dan duizend woorden en laat onze ouderen weten dat we aan hen denken.

Spot je ons op vrijdag 30 september of zaterdag 1 oktober in één van de Brusselse buurten? Kom dan zeker een bloem halen en geef die door aan een oudere die je kent of in jouw buurt woont. Laten we onze ouderen op 1 oktober eens extra in de bloemetjes zetten.

___

Accolage is één van de 3 burenhulpnetwerken die deelneemt aan de sensibiliseringsactie. Ook de netwerken Bras dessus bras dessous en CitiSen, actief in Brussel en Wallonië, delen op 1 oktober bloemen uit in hun buurten. Dit jaar krijgt de actie ook versterking van Het Rode Kruis.

Marie & Sally van Samen Toujours leggen je in deze video graag uit wat de actie precies is en waarom we ze doen.

Meer info over de bloemenactie vind je op de website van Samen Toujours.

Bloemenactie Neder-Over-Heembeek 2021

Hou zeker onze website en sociale media in de gaten voor foto's!

No items found.
Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegaan bij het invullen van het formulier.
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten?
Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegeaan bij het invullen van het formulier.
Sluiten